Kennel HULENS

Om Kennel Hulens

Vi – Lars og Berit  bor på en nedlagt landejendom med 8 tdl. ,beliggende i Børkop i Sydjylland . Ejendommen er fra 1820 og blev i mange år brugt som smugkro med navnet ”Børkop Hule” der af kommer vores kennelnavn ”HULENS”


Vi fik vores første ruhårede hønsehund i 1986. Den blev, som de efterfølgende hunde udelukkende brugt som jagt- og familiehund. Det var først i 2003 da vi fik Bommelunds Balder at vi begyndte også at bruge hundene til prøver. I dag deltager vi, i det omfang tiden tillader, på diverse prøver som gerne skulle munde ud i en titel som jagtchampion.


Vi arbejder med vores hunde hele året. Uden for jagtsæsonen arbejder vi blandt andet med almindelig lydighed,  apportering og dirigering på land og vand samt schweiss. Både vi og hundene nyder samarbejdet og tiden sammen. På den måde holder vi vores hunde i form, så de er klar til at bestride alle de opgaver som de bliver stillet overfor i jagtsæsonen.


Den ruhårede hønsehund er for os en race som opfylder alle de krav vi har. Den er en fantastisk dejlig, rolig og meget kærlig familiehund, den er lærenem og meget arbejdsvillig, kan bruges til jagt i alle slags terræner, og den yder altid sit bedste både før, under og efter skuddet.Kort sagt, en hund der altid arbejder for sin fører.


Vores vigtigste mål med avl er først og fremmest at avle jagthunde som udover at være lette at dressere og være kontaktsøgende, også har et sind der gør at de er perfekte til at fungere i familien og selvfølgelig sammen med andre hunde.  Det skal være hunde som har en meget stor arbejdsglæde uanset opgavens form, og som aldrig giver op før opgaven er løst.

Ud over det skal de selvfølgelig også overholde FCI standarden for ruhårede hønsehunde.


Kontakt

Lars & Berit Mikaelsen

+45 27 58 47 10 | +45 22 31 44 25

Kontakt@hulens.dk